Osvrt na Zabu

Trebate pozajmicu a niste sigurni koju banku odabrati? Niste sigurni ispunjavate li uvjete za kredit ili koji su troškovi? Ne brinite, za vas smo istražili zajmodavce na hrvatskom tržištu kako bi vam olakšali izbor. U ovome osvrtu, saznat ćete sve što vas zanima o uslugama i financijskim proizvodima koje nudi Zagrebačka banka, te detaljne informacije o troškovima, uvjetima odobravanja kredita iprednostima Zabe.

O Zabi

Poznata po inovativnosti te kvaliteti proizvoda i usluga, Zaba je poznata kao jedna od vodećih banki u Hrvatskoj.

Zagrebačka Banka ima dugu i uspješnu povijest: s poslovanjem je započela davne 1914., a sada ima više od 60 tisuća poslovnih klijenata te više od 1,3 milijuna građana s kojima posluje.

Nakon što je postala članica UniCredit grupe u 2002., Zaba postaje jedna od vodećih banaka u Istočnoj Europi, te zauzima četvrtinu bankarskog sektora u Hrvatskoj.

S više od 100 poslovnica, gotovo tisuću bankomata, te preko 3,5 tisuća zaposlenika, Zaba je definitivno jedna od uspješnijih i dostupnijih banaka u Hrvatskoj. Osim toga, Zaba kontinuirano radi na poboljšanju korisničkog iskustva kroz digitalne inovacije, što je vidljivo kroz njihove usluge poput aplikacije m-zaba, koja korisnicima omogućava brzo i jednostavno upravljanje financijama. Banka također nudi širok spektar proizvoda prilagođenih različitim potrebama klijenata, uključujući pakete za mlade, stambene kredite, kreditne kartice i štedne račune, naglašavajući svoju posvećenost pružanju sveobuhvatnih financijskih rješenja.

Sažetak

Zagrebačka Banka (Zaba) je financijska institucija s dubokim korijenima u Hrvatskoj, koja već godinama svojim klijentima pruža raznovrsne proizvode i usluge prilagođene njima. Njihova predanost inovacijama, kvaliteti i korisničkoj službi je evidentna od osnutka 1914. godine. Zaba nudi efikasne usluge putem digitalne platforme e-Zaba, podržava ciljeve klijenata kroz inovacije i pruža podršku za ostvarivanje snova i ciljeva.


Osvrt na korisničku uslugu

Korisnička služba Zabe stekla jereputaciju pouzdanosti i pristupačnosti, s lako dostupnom podrškom na web stranici, reaktivnošću prema korisnicima te unapređenim digitalnim platformama. Zaba ulaže u obuku zaposlenika i pridaje veliku važnost zadovoljstvu klijenata, gradeći snažan odnos povjerenja.


Cijene i ponude

Troškovi posuđivanja novca u Zagrebačkoj Banci ovise o vrsti kredita, iznosu i trajanju otplate. Zaba nudi korisnicima kreditni kalkulator za precizan izračun troškova, a informacije o kamatama i drugim troškovima su transparentne i pristupačne. Banka se ističe konkurentnim kamatnim stopama i posvećenošću transparentnosti.


Procjena lakoće korištenja online

Web stranica Zagrebačke Banke nudi optimizirano korisničko iskustvo s intuitivnim sučeljem za jednostavno pronalaženje informacija o proizvodima i uslugama. Navigacija je jasna, kako na računalu tako i na mobilnim uređajima. Mobilna aplikacija “m-zaba” omogućuje upravljanje financijama u pokretu, ilustrirajući Zabinu predanost digitalnoj inovaciji i korisničkim potrebama.


Osvrt na brzinu obrade u Zabi

Vrijeme odobrenja Zaba kredita varira ovisno o kreditnom riziku i iznosu. Unaprijed odobreni krediti mogu se brzo ugovoriti putem usluge e-Zaba, što štedi vrijeme. Digitalni procesi poput zahtjeva za kreditne kartice ili gotovinskih kredita putem usluge m-zaba također ubrzavaju proces. Isplate se često obavljaju unutar nekoliko radnih dana. Zaba kontinuirano radi na poboljšanju efikasnosti i sigurnosti za svoje klijente.


Procjena drugih usluga

Zaba pruža različite pogodnosti uz svoje kredite, uključujući brzi pristup gotovinskim kreditima putem usluge m-zaba i pakete za mlade s prilagođenim stambenim kreditima. Digitalni procesi omogućuju jednostavno podnošenje zahtjeva za kreditnim karticama. Banka inovira svoje usluge kako bi olakšala financijsko planiranje i podržala ciljeve klijenata, čineći bankarstvo jednostavnim i efikasnim za sve aspekte života.


Zabu – Krediti

Iznos kredita:1500 – 40.000 €
Trajanje:13 – 120 mjeseci
EKS:7,96 – 8,08 %

Prednosti

 • Duboko ukorijenjena u hrvatskoj zajednici.
 • Širok spektar prilagođenih proizvoda i usluga.
 • Efikasne usluge putem digitalne platforme e-Zaba.

Nedostaci

 • Potrebna individualna procjena za vrijeme obrade.
 • Vrijeme isplate kredita može varirati.
 • Dodatne pogodnosti su ciljane i ne odgovaraju svima.

Osvrt na korisničku uslugu

Korisnička služba Zabe stekla je reputaciju pouzdanosti i pristupačnosti, ključnih faktora koji osiguravaju pozitivno korisničko iskustvo. Na njihovoj web stranici podrška je lako dostupna, s jasno istaknutim kontaktima i često postavljenim pitanjima, što korisnicima omogućuje brzo rješavanje upita ili problema.

Prema vanjskim izvorima, poput recenzija korisnika na različitim platformama, Zabina korisnička služba je poznata po svojim brzim reakcijama i sposobnosti rješavanja problema. Komunikacija s predstavnicima korisničke službe opisana je kao učinkovita i korisna, što ukazuje na to da banka ulaže u obuku svojih zaposlenika kako bi osigurala kvalitetnu podršku.

Osim toga, Zaba kontinuirano unapređuje svoje digitalne platforme, čineći pristup informacijama i podršci jednostavnijim i bržim. Mobilno bankarstvo, na primjer, ističe se kao praktičan alat za korisnike koji preferiraju digitalne interakcije.

Uzimajući u obzir ove aspekte, jasno je da Zaba pridaje veliku važnost zadovoljstvu svojih klijenata, ulažući u resurse i alate koji poboljšavaju korisničko iskustvo i grade snažan odnos povjerenja između banke i njenih klijenata.

Informacije o Zabi

Banka:Zagrebačka banka
Adresa:Trg bana Jelačića 10 10000 Zagreb, Hrvatska
Email:zaba@unicreditgroup.zaba.hr
Telefonski:(+385) 08 00 00 24

Radno vrijeme korisničke službe

Ponedjeljak08:00 – 20:00
Utorak08:00 – 20:00
Srijeda08:00 – 20:00
Četvrtak08:00 – 20:00
Petak08:00 – 20:00
Subota08:00 – 13:00
Nedjelja

Cijene i ponude Zabe

Troškovi posuđivanja novca u Zagrebačkoj banci ovise o nekoliko različitih čimbenika.

Prvenstveno o tome koju vrstu kredita odaberete, koliko novaca želite posuditi i koliko dugo želite otplaćivati kredit.

Ono što je odlično kod Zabe je to što možete izračunati troškove svoga kredita koristeći Zabin kreditni kalkulator.

To vam omogućava da  provjerite detaljni izračun vašeg kredita i prilagodite ga vašim mogućnostima i prije nego što se odlučite na kredit.

Ako trebate dodatne informacije nakon što ste dobili izračun koristeći Zaba kreditni kalkulator, najbolje da svoje upite usmjerite Zabi. Transparentnost i pristupačnost informacija o cijenama i EKS-u ključne su značajke koje Zaba nudi svojim klijentima. Informacije o kamatnim stopama, EKS-u i drugim troškovima lako su dostupne i jasno prikazane, što klijentima omogućuje da donesu informirane financijske odluke. U usporedbi s drugim ponuđačima, Zabine kamatne stope i dodatne naknade konkurentne su, a banka je posvećena transparentnosti u svim aspektima svojih usluga.


Uvjeti

 • Minimalna dob: 18 godina
 • Državljanstvo: Hrvatsko ili dozvola boravka
 • Registracija duga: Nema nepodmirenih dugovanja
 • Minimalni prihod: Ovisi o vrsti kredita
 • Dokaz o stalnom zaposlenju
 • Posljednji primici plaće: 3 mjeseca
 • Bonitet: Pozitivna kreditna povijest

Procjena lakoće korištenja online

Korisničko iskustvo na web stranici Zabe optimizirano je kako bi osiguralo jednostavnost i učinkovitost, neovisno o tome pristupa li se putem mobilnog uređaja ili računala. Stranica je dizajnirana s intuitivnim korisničkim sučeljem, što korisnicima omogućuje lako pronalaženje informacija o različitim proizvodima i uslugama, uključujući kredite, štednju, osiguranje i druge bankarske usluge.

Navigacija je jasna, s logično organiziranim izbornicima i brzim linkovima koji vode do najvažnijih odjeljaka, poput kreditnih opcija, paketa za mlade ili digitalnih bankarskih usluga. Mobilna verzija web stranice održava istu razinu funkcionalnosti i pristupačnosti, s prilagodbama koje osiguravaju optimalno iskustvo na manjim ekranima.

Jedna od ključnih značajki koja poboljšava korisničko iskustvo je m-zaba, mobilna bankarska aplikacija koja omogućuje korisnicima upravljanje svojim financijama u pokretu. Ova aplikacija je primjer Zabine predanosti digitalnoj inovaciji i usredotočenosti na korisničke potrebe.


Osvrt na brzinu obrade

Vrijeme potrebno za odobravanje Zaba kredita ovisi o procjeni kreditnog rizika te iznosu kojeg želite posuditi.

Ako vam je kredit unaprijed odobren, možete ga ugovoriti i putem usluge e-Zaba, što je znatno brže nego odlaženjem u poslovnicu Zagrebačke Banke. Korisnici e-Zaba imaju mogućnost sve odraditi iz udobnosti svoga doma što definitivno uštedi dosta vremena. Osim toga, digitalni procesi koje Zaba nudi, poput podnošenja zahtjeva za kreditne kartice ili dobivanja gotovinskih kredita putem m-zaba usluge, dodatno skraćuju vrijeme obrade.

Brzina isplate kredita također može varirati, ali Zaba teži efikasnosti, često omogućujući brze isplate unutar nekoliko radnih dana nakon odobrenja. Važno je napomenuti da su svi procesi podložni individualnoj procjeni i dokumentaciji koju klijent mora pružiti, što može utjecati na ukupno vrijeme obrade.

Zaba kontinuirano radi na poboljšanju svojih usluga, teži brzini i učinkovitosti, ne zanemarujući pritom sigurnost i zadovoljstvo svojih klijenata.


Procjena drugih usluga

Zaba nudi niz dodatnih pogodnosti koje prate njihove kredite, osmišljene kako bi zadovoljile različite potrebe klijenata. Jedna od značajnih pogodnosti je mogućnost dobivanja gotovinskih kredita putem usluge m-zaba, što klijentima omogućuje brz i jednostavan pristup potrebnim sredstvima. Osim toga, Zaba nudi i pakete za mlade, koji uključuju razne pogodnosti poput posebnih stambenih kredita prilagođenih potrebama mladih.

Banka također nudi digitalne procese za dobivanje kreditnih kartica, što klijentima omogućuje brzo i jednostavno podnošenje zahtjeva u samo nekoliko klikova. Ove pogodnosti su posebno korisne za one koji cijene učinkovitost i brzinu, omogućujući im da uštede vrijeme i smanje potrebu za posjetom poslovnici.

Zaba kontinuirano radi na inovacijama svojih usluga, uvodeći nove pogodnosti koje olakšavaju financijsko planiranje i upravljanje sredstvima svojih klijenata. Bilo da se radi o investiranju u budućnost, planiranju putovanja ili osobnom razvoju, Zaba nudi rješenja koja podržavaju ciljeve i ambicije svojih klijenata, čineći bankarstvo jednostavnijim i učinkovitijim.


Dodatne informacije o Zabi

Zaba se ističe svojim inovativnim pristupom bankarstvu, posebno kada je riječ o digitalnim uslugama. Njihova usluga m-zaba omogućuje klijentima da upravljaju svojim financijama na dohvat ruke, uključujući brze gotovinske kredite s nižim kamatnim stopama, što je posebno korisno za one koji trebaju hitan pristup sredstvima.

Pored toga, Zaba nudi posebne pakete za mlade, koji su dizajnirani da zadovolje specifične potrebe ove demografske skupine, nudeći im sve što im je potrebno za financijsku neovisnost počevši od nule EUR. Ovi paketi mogu uključivati razne pogodnosti, poput posebnih stambenih kredita ili kreditnih kartica dostupnih kroz potpuno digitalni proces.

Zaba također razumije važnost ulaganja u budućnost, bilo da se radi o kupnji nekretnine, planiranju putovanja ili osiguravanju bolje budućnosti za vaše dijete. Njihove usluge su osmišljene da podrže klijente u svim aspektima njihovog financijskog planiranja, pružajući im resurse i znanje potrebno za donošenje informiranih odluka. Ovo je banka koja se trudi biti više od financijske institucije, teži biti partner u ostvarivanju vaših ciljeva.


Zaključci osvrta

Nakon detaljne analize, Zaba se ističe kao financijska institucija koja je duboko ukorijenjena u hrvatskoj zajednici, pružajući širok spektar proizvoda i usluga prilagođenih potrebama svojih klijenata. Od svog osnutka 1914. godine, banka je pokazala izuzetnu predanost inovacijama, kvaliteti i izvrsnosti u korisničkoj službi.

Kada je riječ o vremenu obrade, Zaba nudi efikasne i brze usluge, posebno putem svoje digitalne platforme e-Zaba, koja omogućuje klijentima da brzo pristupe potrebnim financijskim sredstvima. Dodatne pogodnosti, poput posebnih paketa za mlade i digitalnih procesa za dobivanje kreditnih kartica, dodatno ističu Zabinu predanost pružanju vrijednosti svojim klijentima.

Uz to, Zaba kontinuirano uvodi inovativna rješenja koja olakšavaju financijsko planiranje i upravljanje, podržavajući ciljeve i ambicije svojih klijenata na svakom koraku. Bilo da se radi o investiranju u budućnost, planiranju putovanja ili osobnom razvoju, Zaba je tu da pruži potrebnu podršku.

Zaključno, Zaba nije samo banka; to je pouzdan partner koji stoji uz svoje klijente, nudeći im ne samo financijska rješenja, već i resurse i znanje potrebne za ostvarivanje njihovih snova i ciljeva. Snažno usmjerenje na korisničko iskustvo i inovacije čini Zabu idealnim izborom za sve koji traže više od svoje banke.