Osvrt na Erste banku

LoanScouter je za vas pripremio detaljan osvrt na Erste banku, jednu od najvećih banaka u Hrvatskoj. U ovom osvrtu pridajemo pažnju njihovoj ponudi, korisničkoj službi i jednostavnosti ostvarivanja kredita. Cilj nam je omogućiti našim korisnicima dolazak do odluke o najboljoj kreditnoj ponudi za njih, a to činimo našim transparentnim i detaljnim osvrtima. Okupili smo na jednom mjestu sve podatke o Erste banci, prednosti i nedostatke korištenja njezinih usluga i kontakt podatke.

O Erste Banci

S više od 40 tisuća zaposlenika i 15 milijuna usluženih klijenata, Erste Group Bank je zasigurno jedna od vodećih financijskih institucija s više od100 godina iskustva s financijskim poslovanjem.

Usluge Erste grupe uživaju korisnici u 7 zemalja središnje i istočne Europe:

 • Austriji,
 • Češkokj
 • Slovačkoj,
 • Mađarskoj,
 • Rumunjskoj,
 • Hrvatskoj i
 • Srbiji.

Od 2000. godine Erste Group Bank je prisutna u Hrvatskoj pod nazivom Erste&Steiermärkische Bank d.d, te danas spada među tri najveće banke u državi i drži oko 14,7% ukupne dobiti bankarskog sektora.

Erste grupa veliku pažnju pridaje inovativnosti, brizi za klijente, proširivanju usluga i kontinuiranom poboljšanju njihove kvalitete.

Erste Banka u Hrvatskoj nudi širok spektar proizvoda i usluga, uključujući račune, kartice, kredite, štednju, investicije i online bankarstvo. Snažno se usredotočujući na klijente, Erste pruža digitalne inovacije poput aplikacije George, koja omogućuje korisnicima da upravljaju svojim financijama na učinkovit i jednostavan način. Osim toga, banka je posvećena održivim praksama i društveno odgovornom poslovanju, teži zaštiti okoliša i podržava lokalne zajednice.

Sažetak

Erste Banka u Hrvatskoj se ističe svojim sveobuhvatnim financijskim uslugama koje spajaju tradicionalne proizvode s inovativnim digitalnim rješenjima. Njihova predanost klijentima očituje se kroz učinkovitu korisničku podršku, transparentnost u cijenama i brzini obrade kreditnih zahtjeva. Dodatne pogodnosti, kao što su osiguranje i mobilna aplikacija George, obogaćuju njihovu ponudu, dok su posvećeni održivosti i društveno odgovornom bankarstvu. Banka pruža iznimno korisničko iskustvo s intuitivnim digitalnim alatima. Sveukupno, Erste Banka je pouzdan partner koji nudi financijsku podršku, resurse i znanje za donošenje informiranih financijskih odluka.


Osvrt na korisničku uslugu

Korisnička služba Erste Banke u Hrvatskoj prepoznatljiva je po predanosti i brizi za klijente, s lako dostupnom podrškom na web stranici. Recenzije ističu profesionalnost, brzinu i korisne informacije osoblja. Banka prima pohvale za moderne digitalne kanale podrške, ali ima prostora za poboljšanje u personalizaciji usluge. Ukupno, Erste Banka pokazuje snažnu predanost zadovoljstvu klijenata.


Cijene i ponude

Erste Banka svojim klijentima nudi različite vrste kredita, pod različitim uvjetima za različite skupine klijenata. . Krediti su dostupni u iznosima od 2.000 do 30.000 eura s rokovima od 3 do 10 godina i fiksnom ili promjenjivom kamatnom stopom. Kamatne stope, kao i ostali uvjeti dobivanja kredita, ovise o statusu klijenta.


Procjena lakoće korištenja online

Korisničko iskustvo s Erste Bankom u Hrvatskoj karakterizira moderni i intuitivan pristup, posebno na njihovoj optimiziranoj web stranici i mobilnoj aplikaciji George. Korisnici imaju laku navigaciju i jednostavan pristup bankarskim uslugama, uključujući brze procese za kredite i otvaranje računa. Banka također pruža različite kanale podrške, potičući povjerenje korisnika u njihovu dostupnost i pomoć.


Osvrt na brzinu obrade u Erste banci

Erste Banka u Hrvatskoj optimizira obradu kredita kako bi pružila brzo i učinkovito iskustvo klijentima. Koristi napredne tehnološke sustave za brzu procjenu i odobrenje kredita te redovito komunicira s klijentima o statusu zahtjeva. Isplata sredstava je također učinkovita, osiguravajući brz pristup potrebnim sredstvima. Banka pruža jasne smjernice i minimizira kašnjenja, čime se smatra da nudi jedno od najbržih vremena obrade u industriji.


Procjena drugih usluga

Erste Banka u Hrvatskoj pruža dodatne pogodnosti svojim klijentima izvan osnovnih bankarskih usluga, uključujući sveobuhvatnu mobilnu aplikaciju George, različite vrste osiguranja povezane s kreditima te mogućnost konsolidacije dugova. Banka se također ističe u održivosti i društveno odgovornom bankarstvu, podržavajući okoliš i zajednicu. Ove dodatne pogodnosti odražavaju bančinu predanost poboljšanju financijskog blagostanja klijenata i društva.


Erste Banka – Krediti

Iznos kredita:1000 – 40.000 €
Trajanje:13 – 120 mjeseci
EKS:od 6,06%

Prednosti

 • Dostupna usluga mobilnog bankarstva
 • Dostupni visoki iznosi kredita
 • Povoljne fiksne i promjenjive kamatne stope

Nedostaci

 • Dugotrajno čekanje na dobivanje odobrenja
 • Nedostatak mini kredita i pozajmica
 • Nedostatak beskamatnih ponuda i prednosti za nove korisnike

Osvrt na korisničku uslugu

Korisnička služba Erste Banke u Hrvatskoj prepoznata je po svojoj predanosti i sposobnosti da se brine za potrebe svojih klijenata. Na njihovoj web stranici, podrška korisnicima lako je dostupna, s jasnim uputama kako kontaktirati službu za korisnike, što ukazuje na transparentnost i dostupnost banke svojim klijentima.

Prema recenzijama s različitih platformi, poput Trustpilot i Google recenzija, korisnici često ističu profesionalnost i ljubaznost osoblja korisničke službe. Iako specifični rezultati i ocjene mogu varirati, opći dojam je da Erste Banka ulaže značajne napore u osiguravanje kvalitetne podrške svojim klijentima.

Jedan od ključnih aspekata koji se često ističe je brzina kojom se rješavaju upiti klijenata, kao i sposobnost osoblja da pruži detaljne i korisne informacije. Osim toga, banka je primila pohvale za svoje moderne digitalne kanale podrške, uključujući učinkovitu mobilnu aplikaciju i online chat podršku.

Međutim, važno je napomenuti da, kao i kod svake organizacije, postoje područja za poboljšanje. Neki korisnici su izrazili zabrinutost zbog nedostatka personalizirane podrške u određenim slučajevima, što ukazuje na potrebu za daljnjim usavršavanjem pristupa korisničkoj službi.

U cjelini, korisnička služba Erste Banke u Hrvatskoj pokazuje snažnu predanost kvaliteti i zadovoljstvu klijenata, što je ključno za održavanje njihove reputacije kao jedne od vodećih financijskih institucija u regiji

Informacije o Erste banku

BankaErste&Steiermärkische Bank d.d.
AdresaIvana Lučića 2, 10000 Zagreb
Emailerstebank@erstebank.hr
Telefonski(+385) 08 00 78 90

Radno vrijeme korisničke službe

Ponedjeljak7:00 – 22:00
Utorak7:00 – 22:00
Srijeda7:00 – 22:00
Četvrtak7:00 – 22:00
Petak7:00 – 22:00
Subota
Nedjelja

Cijene i ponude Netinfa

Erste Banka nudi različite vrste kredita, a njihovi uvjeti variraju ovisno o specifičnim potrebama klijenata. “Uz Erste gotovinske kredite se možete odlučiti za eursku ili za kunsku valutu.

Uz kunske kredite iznosi sežu od 15.000 do 220.000 kn, uz rokove povrata od 3 do 10 godina. Također se možete odlučiti za fiksnu ili promjenjivu kamatnu stopu.

U slučaju fiksne kamatne stope, ona za osobe sa statusom klijenta iznosi između 6,99% i 7,19%, a za osobe bez statusa klijenta između 7,49% i 7,69%. U slučaju promjenjive kamatne stope, ona za osobe sa statusom klijenta iznosi između 6,42% i 6,62%, a za osobe bez statusa klijenta između 6,92% i 7,12%. Uz eurske kredite iznosi sežu od 2.000 do 30.000 eura, uz rokove povrata od 3 do 10 godina. Također se možete odlučiti za fiksnu ili promjenjivu kamatnu stopu.

U slučaju fiksne kamatne stope, ona za osobe sa statusom klijenta iznosi između 6,40% i 6,60%, a za osobe bez statusa klijenta između 6,90% i 7,10%. U slučaju promjenjive kamatne stope, ona za osobe sa statusom klijenta iznosi između 5,49% i 5,69%, a za osobe bez statusa klijenta između 5,99% i 6,19%.


Uvjeti

 • Minimalna dob: 18 godina.
 • Državljanstvo: Hrvatsko ili dozvola boravka.
 • Registracija duga: Nema nepodmirenih dugova.
 • Minimalni prihod: Ovisi o vrsti kredita.
 • Dokaz o zaposlenju ili redovitim prihodima.
 • Pozitivna kreditna povijest.
 • Osobni identifikacijski dokumenti.
 • Potvrda o prebivalištu.

Procjena lakoće korištenja online

Korisničko iskustvo s Erste Bankom u Hrvatskoj obilježeno je modernim, intuitivnim pristupom koji olakšava korisnicima upravljanje njihovim financijama. Web stranica banke optimizirana je za korištenje kako na stolnim računalima tako i na mobilnim uređajima, pružajući besprijekorno iskustvo navigacije bez obzira na platformu.

Stranica je dizajnirana s korisnikom na umu, s jasno označenim odjeljcima za različite bankarske usluge, što korisnicima omogućuje brzo pronalaženje informacija koje su im potrebne. Osim toga, procesi poput prijave za kredite, otvaranja računa ili pristupa digitalnim bankarskim uslugama pojednostavljeni su i bez nepotrebnih komplikacija, što korisnicima štedi vrijeme i trud.

Jedna od značajki koja posebno ističe Erste Banku je njihova mobilna aplikacija, George. Ova aplikacija pruža korisnicima kontrolu nad njihovim financijama gdje god se nalazili, s mnoštvom funkcija koje olakšavaju svakodnevno bankarstvo, poput digitalnih plaćanja, pregleda transakcija i planiranja budžeta.

Iako je tehnologija ključna za korisničko iskustvo, ljudski dodir također igra važnu ulogu. Erste Banka pruža različite kanale za podršku korisnicima, uključujući telefonsku liniju, chat i podršku putem e-maila, pa svaki korisnik može odgovore na svoje upite dobiti u samo nekoliko klikova. Ovaj pristup ne samo da čini bankarstvo jednostavnijim, već i potiče povjerenje među korisnicima, koji računaju na to da je banka uvijek dostupna za pružanje pomoći.


Osvrt na brzinu obrade

Vrijeme obrade kredita u Erste Banci u Hrvatskoj optimizirano je kako bi se osiguralo brzo i učinkovito iskustvo za klijente. Banka koristi napredne tehnološke sustave za obradu zahtjeva, što omogućuje brzu procjenu kreditne sposobnosti i odobrenje kredita.

Klijenti mogu očekivati promptnu komunikaciju nakon podnošenja zahtjeva za kredit, s redovitim ažuriranjima o statusu njihovog zahtjeva. Jednom kada je kredit odobren, isplata sredstava također se obavlja učinkovito, osiguravajući da klijenti imaju pristup potrebnim sredstvima u razumnom roku.

Erste Banka razumije važnost brzine u financijskim pitanjima, posebno kada je riječ o kreditima koji mogu biti ključni za osobne i poslovne potrebe klijenata. Stoga su njihovi procesi dizajnirani da minimiziraju kašnjenja i ubrzaju odobrenje.

Osim toga, banka pruža jasne smjernice o potrebnoj dokumentaciji i uvjetima za različite vrste kredita, što klijentima pomaže u pripremi i ubrzava proces obrade. Iako specifični vremenski okviri mogu varirati ovisno o pojedinim okolnostima, općenito se smatra da Erste Banka nudi jedno od najbržih vremena obrade u industriji.


Procjena drugih usluga

Erste Banka u Hrvatskoj nudi niz dodatnih pogodnosti koje pružaju dodatnu vrijednost njihovim klijentima izvan osnovnih bankarskih usluga. Jedna od ključnih prednosti je njihova sveobuhvatna mobilna aplikacija, George, koja korisnicima omogućuje upravljanje svojim računima, plaćanja i investicije s lakoćom i sigurnošću gdje god se nalazili.

Banka također nudi različite vrste osiguranja koje se mogu kombinirati s kreditnim proizvodima, pružajući dodatnu sigurnost u slučaju nepredviđenih okolnosti. Osim toga, klijenti mogu iskoristiti pogodnosti konsolidiranih kredita, što im omogućuje da objedine različite vrste dugova pod jednim, često povoljnijim, kreditnim aranžmanom.

Erste Banka također se ističe svojim angažmanom u održivosti i društveno odgovornom bankarstvu, s inicijativama usmjerenim na podršku okolišu i lokalnoj zajednici. Ovo ne samo da pridonosi pozitivnom društvenom utjecaju, već također odražava kompanijinu predanost stvaranju dugoročne vrijednosti za svoje klijente i društvo u cjelini.

Dodatne pogodnosti koje Erste Banka nudi odražavaju njezinu strategiju da bude više od tradicionalne financijske institucije, teži pružanju sveobuhvatnih rješenja koja poboljšavaju financijsko blagostanje i kvalitetu života svojih klijenata.


Dodatne informacije o Erste Banci

Erste Banka u Hrvatskoj kontinuirano radi na poboljšanju svojih usluga i proizvoda kako bi zadovoljila različite potrebe svojih klijenata. Osim širokog spektra financijskih proizvoda, banka nudi i digitalne usluge koje omogućuju klijentima da obavljaju svoje bankarske poslove 24/7, bilo putem interneta ili mobilne aplikacije George.

Klijenti mogu otvoriti račun ili prijeći u Erste Banku digitalno, bez potrebe za dolaskom u poslovnicu, što štedi vrijeme i olakšava proces. Također, banka pruža detaljne informacije i podršku za one koji planiraju kupnju nekretnina ili automobila, kroz svoje prilagođene kredite i leasing opcije.

Za one koji planiraju za budućnost, Erste Banka nudi različite opcije štednje i investiranja, uključujući dječju štednju i ulaganja u investicijske fondove. Osim toga, banka je posvećena održivim praksama i društveno odgovornom bankarstvu, aktivno sudjelujući u inicijativama koje podržavaju okoliš i zajednicu.

Sve ove usluge i inicijative čine Erste Banku pouzdanim partnerom u financijskom planiranju i ostvarivanju osobnih i poslovnih ciljeva svojih klijenata.


Zaključci osvrta

Erste Banka u Hrvatskoj ističe se kao financijska institucija koja pruža sveobuhvatne usluge svojim klijentima, kombinirajući tradicionalne bankarske proizvode s inovativnim digitalnim rješenjima. Njihova posvećenost klijentima očituje se kroz visokokvalitetnu korisničku podršku, transparentnost u cijenama i kamatnim stopama te brzinu obrade zahtjeva za kredite.

Dodatne pogodnosti, poput osiguranja, konsolidiranih kredita i mobilne aplikacije George, dodaju vrijednost njihovoj ponudi, dok njihova ulaganja u održivost i društveno odgovorno bankarstvo pokazuju duboku predanost ne samo svojim klijentima već i široj zajednici. Korisničko iskustvo je na visokoj razini, s intuitivnim web stranicama i aplikacijama koje omogućuju lako upravljanje financijama.

U pogledu dodatnih informacija, Erste Banka nudi širok spektar usluga koje su prilagođene različitim financijskim potrebama, od digitalnog bankarstva do personaliziranih savjeta za kupnju nekretnina ili automobila. Sve u svemu, Erste Banka je pouzdan partner koji svojim klijentima pruža ne samo financijsku podršku već i resurse i znanje potrebno za donošenje informiranih financijskih odluka.